Menu

Gulasz wegetariański „Weguś”

PEŁEN ZIOŁOWEGO DOBRA

  • Bez cukru

Gulasz wegetariański „Weguś”

PEŁEN ZIOŁOWEGO DOBRA

Zaburzenia trawienia to powszechny problem całego społeczeństwa. Główną przyczyną jest niezbilansowana dieta pełna rafinowanych cukrów i tłuszczów nasyconych, która wzmaga problemy z wydzielaniem soków żołądkowych i rozrostem patogennej flory jelitowej. Zmieniając posiłki na zdrowsze i dodając do nich rozmaite zioła możemy zlikwidować wszelkie dolegliwości. W gulaszu wykorzystano zioła poprawiające procesy trawienne. Bazylia wzmacnia żołądek i przeciwdziała wzdęciom. Estragon ułatwia pasaż jelitowy, a poza tym działa przeciwzapalnie, warto stosować go w dietach z ograniczeniem soli. Zaś jego owoce łagodzą nadmiar fermentacji,  przeciwdziałając wzrostowi flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym. Zioła w połączeniu z białkiem roślinnym i prozdrowotnymi właściwościami warzyw tworzą pożywny posiłek, który pomoże wam przejść na zdrową stronę życia.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Zioła najlepiej przechowywać w płóciennych lub papierowych torebkach, szklanych pojemnikach albo szczelnych pudełkach. Tak przechowywane zioła i przyprawy zachowują przydatność do 15, a mocno rozdrobnione do 12 miesięcy.

Gulasz świetnie smakuje ze świeżym pieczywem skropionym oliwą i posypanym posiekanym koperkiem. To również rewelacyjne uzupełnienie tradycyjnych placków ziemniaczanych.

Składniki:
woda, papryka czerwona, cebula, teksturowane białko pszenne 14%, koncentrat pomidorowy 9%, aromaty z ekstraktów drożdżowych, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję i gluten), olej rzepakowy, mleko w proszku odtłuszczone (zawiera mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], przyprawy, zioła, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 430 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (215 g)% RWS* w porcji (215 g)
1Wartość energetyczna307 kJ / 73 kcal660 kJ / 157 kcal8%
2Tłuszcz1,9 g4,1 g6%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,4 g2%
4Węglowodany7,1 g15 g6%
5w tym cukry1,5 g3,2 g4%
6Białko6,8 g15 g30%
7Sól1,5 g3,2 g53%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

Kod EAN: 5900672300802