Menu

Masło orzechowe z karobem, słodzone agawą BIO

SZUKAJĄC ALTERNATYW

  • Bez soli
  • Bez glutenu
  • Bez cukru
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN
  • PRODUKT EKOLOGICZNY
  •   W naszym zakładzie używamy w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.

Masło orzechowe z karobem, słodzone agawą BIO

SZUKAJĄC ALTERNATYW

Wiele osób zmieniających swoje nawyki żywieniowe szuka alternatyw dla swoich ulubionych przysmaków. My rozłożyliśmy na czynniki pierwsze masło czekoladowe: wymieniliśmy zarówno kakao, jak i cukier. To niesamowite, że naturalne zdrowe roślinne substancje smakują podobnie jak tańsze i sztuczne substytuty. Karob (mączka chleba świętojańskiego), intensywnie czekoladowy zamiennik kakao, aż w 80% składa się z białka, dlatego jest on bardzo dobrym rozwiązaniem dla osób starających się poskromić swój apetyt. Dwie łyżeczki karobu w 15-20% zaspokajają zapotrzebowanie na pierwiastki śladowe takie jak mangan, miedź czy żelazo. Karob zawiera też dużą ilość dobrze przyswajalnego wapnia, dlatego powinny po niego sięgać dzieci i młodzież, a także osoby zagrożone osteoporozą. Zarówno słodka melasa z chleba świętojańskiego, jak i syrop z agawy to dobre alternatywy dla niezdrowych słodzików, które powszechnie występują w sklepowych produktach. Dlatego jeśli chcesz się dosłodzić w zdrowy sposób – sięgnij bezkarnie po łyżeczkę naszego BIO masła orzechowego z dodatkiem karbu, słodzonę syropem z agawy.

Karob ma duże zastosowanie w przemyśle spożywczym: w jego ziarnie znajduje się galaktomannoza, która służy do zagęszczania potraw, a ziarno karobu może być palone, mielone i parzone jak kawa.

Masło orzechowe z dodatkiem karobu świetnie sprawdza się jako dodatek do placuszków czy porannej owsianki. Można je także wykorzystać do przygotowania budyniu: wystarczy ugotować kaszę jaglaną na roślinnym mleku, dodać banana, łyżeczkę karobu, łyżeczkę masła karobowego i wszystko zblendować.

MASŁO Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ARACHIDOWYCH, SŁODZONE SYROPEM Z AGAWY Z DODATKIEM KAROBU
Składniki:
prażone orzeszki arachidowe* 73%, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*9%, karob* 5,5%, emulgator: lecytyny (ze słonecznika).
* – surowce rolnictwa ekologicznego
Ze względu na obecność w zakładzie, produkt może zawierać sezam, soję i inne orzechy.
Olej z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ŹRÓDŁO BŁONNIKA POKARMOWEGO
ŹRÓDŁO BIAŁKA

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 340 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (25 g)% RWS* w porcji (25 g)
1Wartość energetyczna2417 kJ / 583 kcal604 kJ / 146 kcal7%
2Tłuszcz46 g12 g17%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone5,9 g1,5 g8%
4Węglowodany21 g5,3 g2%
5w tym cukry13 g3,5 g4%
6Białko19 g4,8 g10%
8Sól0,04 g0,01 g0%
7Błonnik5,4 g1,4 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 13 sugerowanych porcji produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 18 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

Kod EAN: 5900672305418