Menu

Pasztet ogórkowy z cieciorką

PROBIOTYKI ZE SŁOIKA

  • Bez soi
  • Bez glutenu
  • Bez cukru
  • Dla diabetyka
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN
  •   W naszym zakładzie używamy w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.

Pasztet ogórkowy z cieciorką

PROBIOTYKI ZE SŁOIKA

Szukasz posiłku, w którym jednocześnie dostarczysz swojemu organizmowi białka, żelaza, magnezu, potasu i substancji probiotycznych? Pasztet ogórkowy z cieciorką spełnia wszystkie kryteria. Cieciorka i ogórki uzupełniają się wzajemnie. Kiszone ogórki to też świetne źródło witaminy C i acetylocholiny, która wpływa na regulację ciśnienia krwi i działa korzystnie na perystaltykę jelit. Kwaśne przetwory likwidują nie tylko problemy trawienne i zaparcia, ale także ospałość i depresję. Wzmacniają organizm i pomagają leczyć przeziębienia. Dzięki nim metabolizm przyspiesza, a dieta redukcyjna zaczyna przynosić rezultaty. Co najważniejsze, kwas mlekowy zawarty w kiszonych ogórkach pobudza trawienie i niszczy niekorzystne drobnoustroje znajdujące się w jelitach.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Wiecie, że  ogórek zalicza się do najstarszych roślin warzywnych? Znany jest od ponad 3 tysięcy lat i pochodzi z Indii, a jego dzikie odmiany od wieków rosną na południowych stokach  Himalajów.

Jeśli dopiero skończyłeś antybiotykoterapię lub chcesz wzmocnić swoje jelita – zrób kanapkę! Posmaruj pasztetem kromkę żytniego chleba na zakwasie, połóż kawałek naturalnego twarogu i wzbogać ulubionymi warzywami.

Składniki:
woda, cieciorka 30%, ogórek kiszony 30% [ogórek, woda, przyprawy (zawierają gorczycę), sól], cebula, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), błonnik pszenny (bez glutenu), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca:guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję i sezam.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 160 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (26 g)% RWS* w porcji (26 g)
1Wartość energetyczna594 kJ / 141 kcal154 kJ / 37 kcal2%
2Tłuszcz5,3 g1,4 g2%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,1 g1%
4Węglowodany19 g4,9 g2%
5w tym cukry2,7 g0,7 g1%
6Białko4,4 g1,1 g2%
7Sól1,8 g0,47 g8%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

Kod EAN: 5900672300697