Menu
Zobacz przepis

Pulpety roślinne w sosie pomidorowym

PODKRĘĆ CIAŁO ORIENTALNYM DANIEM

  • Niska zawartość tłuszczów nasyconych
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych
  • Źródło białka
    Źródło białka
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Pulpety roślinne w sosie pomidorowym

PODKRĘĆ CIAŁO ORIENTALNYM DANIEM

Danie zawiera niskotłuszczowe białko roślinne, całą gamę witamin i składników mineralnych obecnych w warzywach oraz antyoksydanty: kwercytynę zawartą w cebuli i luteinę, w którą przebogaty jest koncentrat pomidorowy (zawiera jej więcej niż surowe pomidory). Orientalnego smaku i dodatkowych prozdrowotnych właściwości dodaje korzeń imbiru. Za intensywny aromat odpowiada olejek eteryczny – zingiberol, a substancje żywicowe takie jak gingerol i zinferon nadają lekko palącego, gorzkiego smaku. Jakie dolegliwości możemy leczyć za pomocą imbiru? Przyprawa ułatwia trawienie, pomaga przy wzdęciach i mdłościach. Chroni przed tworzeniem zakrzepów, łagodzi bóle miesiączkowe, leczy przeziębienia i pomaga przy bólach stawów ze względu na obecność substancji przeciwzapalnych. Imbir to rewelacyjny dodatek do śniadania albo porannej kawy – zwiększa koncentrację i wydajność umysłową. Dzięki temu możemy działać na pełnych obrotach!                                                                                                                                                                                                                                                                                              Pamiętajcie, ze świeży imbir należy trzymać w lodówce – najlepiej owinięty papierowym ręcznikiem i plastikowym woreczkiem. Sproszkowanego imbiru nie poleca się kupować na zapas, bo bardzo szybko wietrzeje.

 

Urozmaicenie to bardzo ważny element zdrowej diety. Zafundujcie sobie azjatycką kolację: połączcie pulpety w sosie pomidorowym z ryżem basmati, a do sałatki dodajcie kiełki.

PSZENNE PULPETY ROŚLINNE W SOSIE POMIDOROWYM. (ZAWARTOŚĆ SOSU: 73%). PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
Składniki: woda, pomidory w zalewie 23 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 11,5 %, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7 %, kasza manna (z pszenicy) 3 %, mąka pszenna 3 %, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), świeży imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (zawierają gorczycę).

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (215 g)% RWS* w porcji (215 g)
1Wartość energetyczna602 kJ / 145 kcal1294 kJ / 311 kcal16%
2Tłuszcz9,9 g21 g30%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g1,6 g8%
4Węglowodany7,4 g16 g6%
5w tym cukry2,2 g4,8 g5%
7Białko6 g13 g26%
8Sól0,96 g2,1 g35%
6Błonnik0,8 g1,7 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Masa netto: 430 g
Kod EAN: 5900672300765