Menu
Zobacz przepis

Sznycelki wegetariańskie a’la cielęce „Weguś”

Z DODATKIEM WSZYSTKOBARWIĄCEJ POŻYTECZNEJ BESTII

  • Dla dzieci
  • Dla diabetyka
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Sznycelki wegetariańskie a’la cielęce „Weguś”

Z DODATKIEM WSZYSTKOBARWIĄCEJ POŻYTECZNEJ BESTII

Ciekawy smak sznycelków zawdzięczamy kurkumie, czyli tytułowej wszystkobarwiącej bestii. Niektórzy nazywają ją złotym pyłem natury. Dlaczego? Według onkologa z Uniwersytetu Johna Hopkinsa mamy blisko 300 publikacji wymieniających jej właściwości przeciwnowotworowe. Kurkuma odkwasza organizm, pomaga walczyć ze stresem oksydacyjnym, zaburzeniami trawienia, wykazuje silne właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze, a ponadto obniża poziom cholesterolu i glukozy. To prawdziwa bestia odstraszająca wszystkie patogeny. Jej zalecana dawka to od ćwiartki do połowy łyżeczki dziennie. Sznycelki to bardzo dobra propozycja dla wegetarian ze względu na dużą zawartość białka roślinnego. Pamiętajcie, że niedobór kilku aminokwasów egzogennych w białku pszennym możecie bardzo łatwo uzupełnić innymi produktami, choćby kaszą albo nasionami roślin strączkowych.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Podstawą delikatnego sosu jest bulion warzywny, który według medycyny naturalnej jest remedium na wszelkie zaburzenia odporności. Odblokowuje energię niezbędną do regeneracji.

Danie może stać się bazą lunchu, obiadu czy ciepłej kolacji. Możecie przyrządzić z nich również popularne burgery i poczęstować nimi znajomych podczas imprezy.

Składniki:
woda, sznycelki – gluten pszenny 80%, olej rzepakowy, aromaty z ekstraktu drożdżowego, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], koncentrat pomidorowy, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 280 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (93 g)% RWS* w porcji (93 g)
1Wartość energetyczna674 kJ / 159 kcal627 kJ / 148 kcal7%
2Tłuszcz3 g2,8 g4%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,08 g0%
4Węglowodany7,1 g6,6 g3%
5w tym cukry0,04 g0,04 g0%
6Białko26 g24 g48%
7Sól2,4 g2,23 g37%

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

Kod EAN: 5900672300826