Menu
Zobacz przepis

… migdałowe prażone

REMEDIUM DLA ORGANIZMU

  • Źródło białka
    Źródło białka
  • Wysoka zawartość błonnika
    Wysoka zawartość błonnika
  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

… migdałowe prażone

REMEDIUM DLA ORGANIZMU

Jeśli czujesz się nieswojo, jesteś osłabiony i zmęczony to znak, że potrzebujesz czegoś, co postawi Cię na nogi! Masło migdałowe będzie bardzo dobrym pomysłem: zawiera mnóstwo dobrej energii pochodzącej z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, cynku, magnezu, potasu wzmacniającego serce, witaminy B2 oraz cennego przeciwutleniacza: witaminy E. Magnez redukuje objawy przemęczenia i nadmiernego stresu, działa wspólnie z witaminą B2. Walkę z przeziębieniem wspomoże również obecność argininy oraz prozdrowotnych flawonoidów.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Wiecie, że migdały jako jedyne z orzechów posiadają właściwości alkalizujące? Zakwaszony organizm reaguje przewlekłym zmęczeniem. Jeśli chcecie pozbyć się z tego stanu włączcie do diety kremowe masło. Może w postaci jaglanki z jego dodatkiem?                                                                                                                                                                                                                                                                                              Orzechy nerkowca oraz migdały wykazują najsłabsze działanie alergizujące wśród orzechów. Dlatego spożywanie migdałów poleca się kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym, gdyż zawierają dużo żelaza, neutralizują objawy zgagi i wspomagają laktację.

Masłem migdałowym możecie posmarować świeży żytni chleb, przełożyć powidłami śliwkowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę. Spróbujcie też wersji wytrawnej: dodatek masła migdałowego może zmienić zwykłe warzywne leczo w wykwintne danie.

PASTA Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW
Składniki:
prażone migdały 99%, sól morska.
Produkt może zawierać sezam, soję i inne orzechy.
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (25 g)% RWS* w porcji (25 g)
1Wartość energetyczna2543 kJ / 615 kcal636 kJ / 154 kcal8%
2Tłuszcz52 g13 g19%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,1 g1,0 g5%
4Węglowodany10 g2,5 g1%
5w tym cukry4,8 g1,2 g1%
8Białko21 g5,2 g10%
9Sól0,63 g0,16 g3%
7Błonnik11 g2,7 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 7 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 185 g
Kod EAN: 5900672300857