Menu

Veggie Bowl – Quinoa i Grzyby

ROŚLINNE WSPARCIE!

  • Bez dodatku cukru
    Bez dodatku cukru
  • Niska zawartość tłuszczów nasyconych
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Veggie Bowl – Quinoa i Grzyby

ROŚLINNE WSPARCIE!

Przygotowanie lunchu w pracy lub w szkole nie musi być trudne. Wystarczy, że sięgniesz po wygodny posiłek gotowy od firmy Primavika. Zamknięty w słoiku lunch stworzony z mieszanki warzyw, komosy ryżowej i z dodatkiem aromatycznych grzybów oraz przypraw to pełnowartościowe danie, które zaspokoi głód i zapewni porcję składników odżywczych. Produkt ten jest zdrowy i bardzo apetyczny. Dodatkowo nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu może być spożywany przez osoby na diecie wegańskiej. Lunch Veggie Bowl Primavika z komosy ryżowej i grzybów to rewolucyjny produkt na rynku wegańskich produktów. Jest to gotowy lunch, który można zjeść na zimno, jako dodatek do kanapki lub pełnowartościowy, samodzielny posiłek w postaci sałatki. Zawartość słoika można również podgrzać i spożywać na ciepło. Veggie Bowl Primavika z grzybami i komosą ryżową sprawdzi się jako farsz do naleśników, dodatek do warzyw, zapiekanek oraz grzanek. Aromatyczny zapach i smak grzybów oraz zdrowa quinoa zapewnią Ci pyszny i wartościowy posiłek w każdej sytuacji.
Quinoa, czyli inaczej komosa ryżowa, to bardzo wartościowy składnik spożywczy, który warto uwzględnić w swojej diecie. Jest ona bogata w pełnowartościowe białko, a także wiele innych istotnych dla zdrowia składników. Znajdują się w niej między innymi zdrowe kwasy tłuszczowe, a także wapń, magnez, kwas foliowy, żelazo, potas i witamina B6.

Gotowy produkt Veggie Bowl Primavika Quinoa i Grzyby przeznaczony jest do spożywania na ciepło lub na zimno. Może stanowić samodzielny posiłek, na przykład w formie sałatki, lub zostać wykorzystany jako dodatek do innych dań. Świetnie będzie smakować w towarzystwie grzanek lub naleśników, a także rozmaitych warzyw. Nadaje się także na farsz do zapiekanek.

Veggie Bowl – quinoa & grzyby roślinny lunch.
Roślinna sałatka z czerwoną quinoa i grzybami. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, pieczarki 23 %, ziemniaki, cebula, seler naciowy, ryż brązowy, ugotowana czarna fasola (fasola, woda), kukurydza konserwowa (kukurydza, woda, sól), olej rzepakowy, ugotowana cieciorka (woda, cieciorka), napój kokosowy (ekstrakt orzecha kokosowego 85 %, woda), quinoa czerwona 1,6 %, sok cytrynowy, sól morska, bulion wegetariański (sól, suszone warzywa [pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać], olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść), grzyby suszone 0,9 %(borowik 0,8 %, podgrzybek 0,1 %), przyprawy, naturalny zagęstnik jaglany, płatki drożdżowe
Produkt może zawierać: soję, gluten, nasiona sezamu i gorczycę.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (180 g)% RWS* w porcji (180 g)
1Wartość energetyczna436 kJ / 105 kcal786 kJ / 188 kcal9%
2Tłuszcz5,7 g10 g15%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,7 g4%
4Węglowodany9,9 g18 g7%
5w tym cukry0,8 g1,5 g2%
6Białko2,4 g4,3 g9%
8Sól1,2 g2,1 g35%
7Błonnik2,1 g3,9 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.

Masa netto: 180 g
Kod EAN: 5900672302615