Menu
Zobacz przepis
Maslo_migdalowe_str

Masło migdałowe prażone

REMEDIUM DLA ORGANIZMU

  • Bez soi
  • Bez glutenu
  • Dla dzieci
  • Bez cukru
  • Dla diabetyka
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN
  •   W naszym zakładzie używamy w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.

Masło migdałowe prażone

REMEDIUM DLA ORGANIZMU

Jeśli czujesz się nieswojo, jesteś osłabiony i zmęczony to znak, że potrzebujesz czegoś, co postawi Cię na nogi! Masło migdałowe będzie bardzo dobrym pomysłem: zawiera mnóstwo dobrej energii pochodzącej z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, cynku, magnezu, potasu wzmacniającego serce, witaminy B2 oraz cennego przeciwutleniacza: witaminy E. Magnez redukuje objawy przemęczenia i nadmiernego stresu, działa wspólnie z witaminą B2. Walkę z przeziębieniem wspomoże również obecność argininy oraz prozdrowotnych flawonoidów.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Wiecie, że migdały jako jedyne z orzechów posiadają właściwości alkalizujące? Zakwaszony organizm reaguje przewlekłym zmęczeniem. Jeśli chcecie pozbyć się z tego stanu włączcie do diety kremowe masło. Może w postaci jaglanki z jego dodatkiem?                                                                                                                                                                                                                                                                                              Orzechy nerkowca oraz migdały wykazują najsłabsze działanie alergizujące wśród orzechów. Dlatego spożywanie migdałów poleca się kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym, gdyż zawierają dużo żelaza, neutralizują objawy zgagi i wspomagają laktację.

Masłem migdałowym możecie posmarować świeży żytni chleb, przełożyć powidłami śliwkowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę. Spróbujcie też wersji wytrawnej: dodatek masła migdałowego może zmienić zwykłe warzywne leczo w wykwintne danie.

Składniki:
migdały prażone 99%, sól morska.
Informacja dla alergików – zawiera: migdały, może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i sezam.
Tłuszcz z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 185 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (18,5 g)% RWS* w porcji (18,5 g)
1Wartość energetyczna2604 kJ / 628 kcal481 kJ / 116 kcal6%
2Tłuszcz52 g9,6 g14%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,8 g0,7 g4%
4Węglowodany19 g3,5 g1%
5w tym cukry4,6 g0,9 g1%
6Białko21 g3,9 g8%
7Sól0,66 g0,12 g2%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 18 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.