Menu

Pasztet meksykański

PODKRĘĆ METABOLIZM

  • Bez glutenu
  • Bez cukru
  • Dla diabetyka
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN
  •   W naszym zakładzie używamy w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.

Pasztet meksykański

PODKRĘĆ METABOLIZM

Meksykanie lubują się w esencjonalnych, ostrych w smaku potrawach na bazie warzyw strączkowych z dodatkiem pszennych, kukurydzianych tortilli lub nachos. Podstawą ich jadłospisu są kukurydza, fasola, papryka i chili. Nasz pasztet odzwierciedla tę tradycję – w składzie znajdziemy czerwoną fasolkę, kukurydzę, zielony groszek i cebulę, bazą jest pełnowartościowa ciecierzyca. Warzywa strączkowe to świetne źródło dobrze przyswajalnego białka i błonnika. W połączeniu z przyprawami tworzą mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach. Pasztet polecany jest osobom na diecie redukcyjnej albo szukającym dodatkowego zastrzyku energii. Wyrazista propozycja jest dobra na chandrę – pikantny smak stymuluje produkcję serotoniny w mózgu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Wiecie, że potrawy zawierające sporo chili wpływają na wzrost zużycia tlenu nawet o 30 %? Efekt utrzymuje się nawet do godziny! Przyprawami podkręcającymi metabolizm są również cynamon, imbir, czosnek, oregano, bazylia i kumin.

Burrito, tacos, enchiladas lub quesadilla to ciekawe propozycje na obiad i lunch. Farsz na bazie pasztetu meksykańskiego pomoże wam odtworzyć tradycyjny, meksykański smak potraw. Wystarczą pszenno – kukurydziane naleśniki, ulubione warzywa i gotowe!

Składniki:
woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler),  błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrat pomidorowy, hydrolizaty białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam, soję, gorczycę.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 160 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (26 g)% RWS* w porcji (26 g)
1Wartość energetyczna638 kJ / 152 kcal166 kJ / 40 kcal2%
2Tłuszcz5,4 g1,4 g2%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,1 g1%
4Węglowodany21 g5,5 g2%
5w tym cukry3,3 g0,9 g1%
6Białko4,8 g1,2 g2%
7Sól1,5 g0,4 g7%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

Kod EAN: 59006723000758