Menu

Pasztet meksykański

PODKRĘĆ METABOLIZM

  • Źródło białka
    Źródło białka
  • Źródło błonnika
    Źródło błonnika
  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Pasztet meksykański

PODKRĘĆ METABOLIZM

Meksykanie lubują się w esencjonalnych, ostrych w smaku potrawach na bazie warzyw strączkowych z dodatkiem pszennych, kukurydzianych tortilli lub nachos. Podstawą ich jadłospisu są kukurydza, fasola, papryka i chili. Nasz pasztet odzwierciedla tę tradycję – w składzie znajdziemy czerwoną fasolkę, kukurydzę, zielony groszek i cebulę, bazą jest pełnowartościowa ciecierzyca. Warzywa strączkowe to świetne źródło dobrze przyswajalnego białka i błonnika. W połączeniu z przyprawami tworzą mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach. Pasztet polecany jest osobom na diecie redukcyjnej albo szukającym dodatkowego zastrzyku energii. Wyrazista propozycja jest dobra na chandrę – pikantny smak stymuluje produkcję serotoniny w mózgu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Wiecie, że potrawy zawierające sporo chili wpływają na wzrost zużycia tlenu nawet o 30 %? Efekt utrzymuje się nawet do godziny! Przyprawami podkręcającymi metabolizm są również cynamon, imbir, czosnek, oregano, bazylia i kumin.

Burrito, tacos, enchiladas lub quesadilla to ciekawe propozycje na obiad i lunch. Farsz na bazie pasztetu meksykańskiego pomoże wam odtworzyć tradycyjny, meksykański smak potraw. Wystarczą pszenno – kukurydziane naleśniki, ulubione warzywa i gotowe!

PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KUKURYDZY, GROSZKU I FASOLI CZERWONEJ. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, kukurydza konserwowa 6% (ziarno kukurydzy, woda, sól), groszek konserwowy 5,5% (groszek zielony, woda, sól), fasola czerwona konserwowa 5% (ziarno fasoli, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrant pomidorowy, sól, przyprawy, przyprawa meksykańska 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję, sezam i gorczycę.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (26 g)% RWS* w porcji (26 g)
1Wartość energetyczna578 kJ / 138 kcal150 kJ / 36 kcal2%
2Tłuszcz4,7 g1,2 g2%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g0,1 g1%
4Węglowodany17 g4,3 g2%
5w tym cukry3,4 g0,9 g1%
8Białko4,6 g1,2 g2%
9Sól0,79 g0,21 g4%
7Błonnik5,6 g1,5 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g
Kod EAN: 59006723000758

No images found!
Try some other hashtag or username