Menu

Pasztet warzywny z soczewicą

ULUBIONY PRZYSMAK CZERWONYCH KRWINEK

  • Wysoka zawartość białka
    Wysoka zawartość białka
  • Źródło błonnika
    Źródło błonnika
  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Pasztet warzywny z soczewicą

ULUBIONY PRZYSMAK CZERWONYCH KRWINEK

Zielona soczewica oprócz imponującej zawartości dobrze przyswajalnego białka zawierającego niemal wszystkie aminokwasy jest również bogata w błonnik , który reguluje pracę przewodu pokarmowego. Zawartość włókna pokarmowego gwarantuje niski indeks glikemiczny, a co za tym idzie – długotrwałe poczucie sytości. Z tego względu soczewica jest polecana w terapii otyłości, cukrzycy i miażdżycy (nie zawiera cholesterolu). To odpowiedni produkt dla kobiet ciężarnych, których dieta powinna być bogata w kwas foliowy. Odpowiednia obróbka kulinarna soczewicy zapewnia świetną przyswajalność składników mineralnych – oprócz kwasu foliowego także żelaza, witamin z grupy B i potasu. Dodatek warzyw oraz soi sprawia, że produkt jest pełnowartościową przekąską polecaną nie tylko wegetarianom, osobom z problemami metabolicznymi i przyszłym matkom, ale również osobom pracującym fizycznie, sportowcom i rekonwalescentom.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Wiecie, że jedno z indyjskich przysłów mówi: „Ryż jest dobry, ale nie można żyć bez soczewicy”?

Delikatny smak pasztetu sprawia, że jest on uniwersalnym dodatkiem do dań warzywnych, rozmaitych farszów i klasycznych kanapek. Świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami. Poręczny słoiczek możesz mieć cały dzień przy sobie i w awaryjnych sytuacjach potraktować jako zamiennik posiłku. Jest to cenne dla diabetyków, którzy muszą dbać o regularność spożywania posiłków.

PASTA KANAPKOWA Z SOCZEWICY I SOI Z DODATKIEM WARZYW. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, soczewica zielona 25%, soja 21%, seler 10%, marchew 10%, pietruszka 8%, cebula 6%, olej rzepakowy, błonnik pszenny (bez glutenu), skrobia kukurydziana, sól, por 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,6% (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przyprawy ziołowe (zawierają seler i gorczycę), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (26 g)% RWS* w porcji (26 g)
1Wartość energetyczna509 kJ / 122 kcal132 kJ / 32 kcal2%
2Tłuszcz4,7 g1,2 g2%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g0,1 g1%
4Węglowodany10 g2,7 g1%
5w tym cukry1,6 g0,4 g0%
7Białko7,0 g1,8 g4%
8Sól1,2 g0,32 g5%
6Błonnik5,2 g1,4 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g
Kod EAN: 5900672300192