Inspiracją do stworzenia pasty były wyraziste smaki ociekającej słońcem Italii. Bazę receptury stanowi uwielbiana przez wegan i wegetarian, bogata w wartości odżywcze ciecierzyca. W połączeniu z dojrzałymi pomidorami i bazylią otrzymaliśmy produkt, który będzie w stanie zachwycić każdego miłośnika zdrowej, roślinnej kuchni. Ta prosta w składzie pasta nie zawiera zbędnych dodatków i wyróżnia się niesamowicie intensywnym smakiem. Ponadto zadbaliśmy, aby nie zawierała glutenu, który może być problematyczny dla części naszych konsumentów. Spróbuj i rozkoszuj się smakiem pomidora, którego Włosi uwielbiają. Od teraz my również! Według statystyk każdy Włoch zjada średnio rocznie ok. 65 kilogramów pomidorów, więcej niż jakiegokolwiek innego produktu. Co drugi Włoch je pomidory kilka razy w tygodniu, natomiast co piąty tak często, jak to tylko możliwe.
Nasza pasta świetnie sprawdzi się w roli smarowidła do różnego rodzaju pieczywa, ale również jako dodatek do naleśników, placuszków. Dobrze smakuje także w towarzystwie świeżych warzyw.
PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KONCENTRATU POMIDOROWEGO I BAZYLII – DO SMAROWANIA PIECZYWA. PASTERYZOWANA.
Składniki:
ugotowana cieciorka 52% (woda, cieciorka), cebula, koncentrat pomidorowy 10%, olej rzepakowy, sok z cytryny, drożdże suszone nieaktywne, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), błonnik pszenny (bezglutenowy), bazylia suszona 0,4%, przyprawy (zawierają seler). Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać: soję, sezam, gorczycę.
Tabela wartości odżywczych w produkcie
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 689 kJ / 165 kcal | 179 kJ / 43 kcal | 2% |
2 | Tłuszcz | 10 g | 2,7 g | 4% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g | 0,2 g | 1% |
4 | Węglowodany | 12 g | 3,1 g | 1% |
5 | w tym cukry | 2,9 g | 0,8 g | 1% |
7 | Białko | 4,5 g | 1,2 g | 2% |
8 | Sól | 1,1 g | 0,28 g | 5% |
6 | Błonnik | 3,2 g | 0,8 g | - |
Masa netto: 160 g
Kod EAN: 5900672302646