Menu

Vegetella – Kakaowy Krem Słonecznikowy

ROZSMAKUJ SIĘ W AROMATYCZNYM KAKAO

  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • PRODUKT WEGAŃSKI
    PRODUKT WEGAŃSKI

Vegetella – Kakaowy Krem Słonecznikowy

ROZSMAKUJ SIĘ W AROMATYCZNYM KAKAO

Kakaowy krem słonecznikowy to znakomita propozycja dla osób lubiących intensywne i oryginalne smaki. Bazą naszego produktu są nasiona słonecznika, bogate w kwas foliowy, a także kwasy omega-6, będące sprzymierzeńcem w walce o zdrowe i mocne kości. Z kolei bohater naszej pasty – kakao – zawiera nie tylko odpowiedzialny za stan skóry, włosów i paznokci cynk, ale również wspierające system odpornościowy żelazo oraz witaminy z grupy B. Całość uzupełniają syrop daktylowy i z agawy, które są odpowiedzialnie nie tylko za wyjątkowy smak, ale również słyną z wysokiej zawartości magnezu, wspierającego układ sercowo-naczyniowy. Co więcej, nasz produkt jest bezglutenowy, dlatego fantastycznie urozmaici dietę osób unikających tego składnika w swojej diecie, a także idealnie wpisze się w jadłospis wegetarian i wegan. O wysokiej jakości naszej kakaowej Vegetelli świadczy także widoczne na jej etykiecie, międzynarodowe oznaczenie V-Label przyznawane produktom, które nie zawierają składników pochodzenia odzwierzęcego.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Czy wiesz, że kakao doceniano już w starożytności? Energetyczny napój na bazie ziaren kakaowca przyrządzali Olmekowie, Aztekowie i Majowie. Co ciekawe, początkowy był uznawany za niecodzienny rarytas, dlatego mogły go spożywać tylko osoby wysokie rangą. Szczegółowe wymagania dotyczyły też naczynia – musiało być złote i niezwykle zdobne. Z biegiem czasu kakao stało się rozpoznawalne także w pozostałych zakątkach globu, a obecnie jest jednym z najpopularniejszych składników w kuchni i wykorzystuje się je m.in. do przygotowywania trufli, ciemnych biszkoptów czy kremów.

Kakaową Vegetellę można jeść na wiele sposobów – doskonale smakuje wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka, ale również jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa czy słonych krakersów. Krem świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deserów lodowych i muffinek!

SŁODKI, KAKAOWY KREM NA BAZIE ZIAREN SŁONECZNIKA. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, ziarna słonecznika, 21%, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, kakao 4,5%, naturalny zagęstnik jaglany, sól morska, naturalny aromat waniliowy.
Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę i ziarna sezamu.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (26 g)% RWS* w porcji (26 g)
1Wartość energetyczna1461 kJ / 351 kcal380 kJ / 91 kcal5%
2Tłuszcz24 g6,2 g9%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,3 g0,6 g3%
4Węglowodany27 g7,0 g3%
5w tym cukry19 g5,1 g6%
7Białko6,0 g1,6 g3%
8Sól0,41 g0,11 g2%
6Błonnik1,5 g0,39 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g
Kod EAN: 5900672302417