Menu
Zobacz przepis

Masło z nerkowców smażone

OTULA DELIKATNOŚCIĄ

  • Bez soi
  • Bez glutenu
  • Dla dzieci
  • Dla diabetyka
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN
  •   W naszym zakładzie używamy w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.

Masło z nerkowców smażone

OTULA DELIKATNOŚCIĄ

Wyjątkowe w smaku masło jest przekąską odpowiednią zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Orzechy nerkowca to bardzo dobra przekąska dla chorych na cukrzycę oraz osób dziedzicznie narażonych na insulinooporność. Wyciąg z nerkowców stymuluje proces wchłaniania glukozy przez komórki mięśni i poprawia wrażliwość tkanek na insulinę. Korzystnie wpływają na profil lipidowy i kondycję naczyń krwionośnych dzięki dużej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są bogate w potas stabilizujący ciśnienie krwi, magnez rozszerzający tętnice i witaminę K, która zapobiega zakrzepom. Dzięki dużej zawartości witamin z grupy B, a szczególnie niacyny, orzechy nerkowca korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego: pomagają się skoncentrować, uspokoić i poprawić nastrój – również ze względu na produkcję serotoniny w organizmie. Wspieranie układu nerwowego u chorych na cukrzycę jest bardzo ważne – neuropatia to najczęstsze powikłanie hiperglikemii.                                                                                                                                                                                                                                                                                              W kuchni wykorzystuje się nie tylko orzechy nanercza zachodniego, lecz też jabłko nanerczowe, z którego wyrabia się soki, dżemy i marmolady.

Masło z nerkowców to bardzo dobry dodatek do domowych kremów kanapkowych. Zmiksuj banana, pół awokado, dodaj łyżkę naturalnego kakao lub karobu i taką samą ilość masła z nerkowców. I gotowe!

Składniki:
smażone orzechy nerkowca 99% (orzechy nerkowca, olej palmowy), sól morska.
Informacja dla alergików – zawiera: orzechy nerkowca, może zawierać orzeszki arachidowe, migdały i sezam.
Olej z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.

Tabela wartości odżywczych w produkcie.

Masa netto: 185 g

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (18,5 g)% RWS* w porcji (18,5 g)
1Wartość energetyczna2521 kJ / 607 kcal466 kJ / 112 kcal6%
2Tłuszcz47 g8,7 g12%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone8,5 g1,6 g8%
4Węglowodany30 g5,6 g2%
5w tym cukry5 g0,9 g1%
6Białko16 g3 g6%
7Sól0,7 g0,13 g2%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

Kod EAN: 5900672302004