Menu
Zobacz przepis

Roślinne pulpety w sosie o smaku pieczeniowym

ODKRYJ NOWY WYMIAR BEZGLUTENOWEJ PRZYJEMNOŚCI!

  • Niska zawartość tłuszczów nasyconych
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych
  • Źródło białka
    Źródło białka
  • Źródło błonnika
    Źródło błonnika
  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Roślinne pulpety w sosie o smaku pieczeniowym

ODKRYJ NOWY WYMIAR BEZGLUTENOWEJ PRZYJEMNOŚCI!

Naturalne aromaty drożdżowe będące bazą sosu pieczeniowego wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Napój drożdżowy już w starożytności był wykorzystywany przez Hipokratesa jako preparat witaminowy i wzmacniający. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, białek (danie zawiera również łatwo przyswajalne białko roślinne) oraz cynku, magnezu, selenu i chromu. Witaminy z grupy B wzmacniają układ nerwowy, łagodząc objawy stresu i psychicznego wyczerpania. Są wykorzystywane w dietoterapii takich schorzeń jak choroba Huntingtona, Alzheimera, Parkinsona czy ataksji Friedreicha. Drożdże zawierają dużo kwasu pantotenowego, który przyspiesza gojenie ran, jest koenzymem szeregu reakcji enzymatycznych i poprawia pigmentację i stan włosów – dlatego kobiety bardzo często wykorzystują drożdże w maseczkach na włosy.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Drożdże od wieków wykorzystuje się jako lekarstwo na hemoroidy, oparzenia i trądzik. Należy jednak być ostrożnym u osób z chorobami metabolicznymi – często główną ich przyczyną jest drożdżyca, wtedy niestety należy z nich zrezygnować.

Co powiecie na tradycyjny polski obiad? Pulpety w sosie pieczeniowym, ziemniaczki z koperkiem i zasmażane buraczki. Sprawdza się przy każdej okazji.

ROŚLINNE PULPETY W SOSIE O SMAKU PIECZENIOWYM. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko sojowe 16%, skrobia kukurydziana, aromaty z ekstraktu drożdżowego, hydrolizaty z białka roślinnego (zawierają soję), sól stabilizator: metyloceluloza, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), koncentrat pomidorowy, skrobie modyfikowane, błonnik pszenny bezglutenowy, błonnik z babki jajowatej, glukoza, przyprawy (zawierają gorczycę), zioła (zawierają seler), przeciwutleniacz, kwas askorbinowy.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (235 g)% RWS* w porcji (235 g)
1Wartość energetyczna455 kJ / 110 kcal1069 kJ / 259 kcal13%
2Tłuszcz8,5 g20 g29%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g1,4 g7%
4Węglowodany1,1 g2,6 g1%
5w tym cukry0,5 g1,2 g1%
7Białko4,3 g10 g20%
8Sól1,2 g2,8 g47%
6Błonnik5,9 g14 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Masa netto: 470 g
Kod EAN: 5900672308044